AKTIVITETER
OCH TJÄNSTER


Wim Hof method - baserade aktiviteter såsom Workshops, återkommande grupp-pass och individuell coaching arrangeras såväl publikt som för företag och privata grupper.
så hör av dig för att börja en förändring hos dig, av dig, inom dig..

Många nyheter och aktiviteter på G!

Missade du precis  någon av mina Workshop eller Weekend?

Fyll i formuläret här så håller jag dig uppdaterad om kommande tillfällen.

LYSSNA IN OCH TESTA PÅ WIM HOF METODEN I LJUNGBY! Tisdag kväll kl. 17-19 21 MAJ

Under en kort föreläsning kommer Coach Björn att berätta om denna kraftfulla metod som som kombinerar andningsövningar, exponering för kyla och mentals fokus för att öka både din fysiska och mentala styrka.


👉 Efter föreläsningen är det dags att testa på! Vi kommer att guida dig genom några av den kraftfulla andningsövningen som utgör kärnan i Wim Hof-metoden. Detta är ett tillfälle att utforska och uppleva det själv!

Föreläsning och
"Testa på " för 199 Kr

Få koll på kommande workshops och event med Coach Björn

Fyll dina kontaktuppgifter så håller jag din informerad på epost. Du kan när som helst avregistrera dig via länk i mailen.

(OBS! Håll utkik så att inte mail från info@coachbjorn.se hamnar i din spam/skräppost. Lägg då till coachbjorn.se som betrodd avsändare)Bor du långväga från mig?

Är det så att du bor långväga från Kalmar eller de orter jag idag arrangerar aktiviteter på? Det händer att jag tar privata arrangemang på annan ort för företaget, föreningen eller kompisgänget. Hör av dig så kollar vi möjligt upplägg med förutsättningar, lokal och prisbild.


 
 
 
 
 
 
 

Wim Hof method
FUNDAMENTALS WORKSHOP

Gruppaktivitet för att lära dig de tre pelarna i Wim Hof-metoden:

 • andningsteknik
 • kallexponering
 • mindset/engagemang.


Ta reda på hur du kan använda syre och kyla för att optimera både kropp och sinne, och lär dig om den underliggande fysiologin samt vetenskapen bakom.


En Workshop är  mellan  3.5-5h beroende på upplägg och innehåll. Vanligtvis i hyrd lokal i kombination med lunch- eller enklare förtäring i paus och vanligvis bastu efteråt.

Oavsett om du vill förbättra din mentala eller fysiska prestationsförmåga, lindra symtom relaterade till en sjukdom eller bara är nyfiken på vad Wim Hof-metoden handlar om. Du får reda på hur syre och kyla kortvarigt kan stressa din kropp för ett välgörande, stärkande och  och läkande , lär dig hur sinnet kan kontrolleras och delta i en mängd olika andnings- och kylterapiaktiviteter.


Dessa workshops är begränsade till 25 deltagare, för att garantera en kvalitet som möjliggör riklig personlig uppmärksamhet och feedback skräddarsydd för din specifika situation.


Överlämna dig själv i experthänderna på en certifierad WHM-instruktör.


 Programmet startar i allmänhet med en introduktion till Wim Hof-metoden, följt av ett andningspass, en paus och sedan teori kring kylexponering samt teori / öning kring mindset / comittment och mavslutningsvis ett (valfritt) isbad. Mot slutet finns det gott om utrymme för reflektion och  jag som instruktör finns där för att svara på frågor under hela workshopen. 

ANDNINGSKLASSER

Introduktion och guidade grupp-pass till Wim Hof metodens andningsövningar. Wim Hof andning i grupp skapar ofta en starkare upplevelse samtidigt som du drar nytt av alla dokumenterade hälsoeffekter.


Det här kan bli en fantastisk start på arbetsdagen, eller varför inte en rofylld och stärkande paus under lunchen.

Medveten andning påverkar vårt sinnestillstånd och skapar en myriad av effekter på kroppen både fysiskt och mentalt

 • Återställ andning och kroppens hormonella system
 • Träning av lungorna, diafragman och omgivande muskelvävnader
 • Reglera kroppens stressnivå och hitta nuet och lugnet och minska grubblerier
 • Öka kroppens antal röda blodkroppar och förstärk ditt syreupptag
 • Träning av det hela kroppens kardiovaskulära system, blodcirkulation och nervsystemet
 • Minska inflammation och stärk immunförsvaret stärka det immunologiska svarssystemet och bli mer motståndskraftig

INDIVIDUELL COACHING


Guidning och coaching enskilt eller för den minde gruppen.  Kanske vill du på egen hand, med en vän eller partner få introduktion till Wim Hof metoden, eller fördjupad personligt anpassad coaching för bättre hälsa?


Forma ditt mål och nå det!

Jag ger dig/er professionella verktygen stöd och guidning för att bemästra stress, minska inflammatoriska tillstånd i kroppen , öka din prestationförmåga utveckling och självhjälp.


Individuell coaching genomförs både med individanpassat innehåll och övriga standardaktiviteter såsom t.ex. "Wim Hof Fundamentals workshops" i kondenserad format för dig som önskar en mer avskild och privat


För individanpassad coaching

Du berättar vad du önskar ha support med och utifrån samtalet får du personlig coaching med en palett av verktyg andningsträning, kostråd, meditation, mental träning och kylterapi.


Kontakta mig för mer info eller bokning

FÖRELÄSNINGAR

Jag vet inget roligare och mer givande än att inspirera andra människor till bättre hälsa och mindre stress, än mer specifikt på ämnet andning, kyla och mindset.
Är det dessutom så att lyssnarskaran kanske inte alls tror att de har något att hämta av det jag kommer förmedla? desto mer intressant! Just därför att jag själv varit en av dom som aldrig trodde att dessa saker jag idag är så engagerad i att vidareförmedla skulle vara något relevant för mig att slösa min tid på. :)


Andning - Du har gjort det cirka 20 000 gånger om dagen sedan du föddes. Faktum är att du gör det just nu. Mer viktigt, ofta gör du det inte helt optimalt, och dessutom kan du med enkla övningar förändra hela din sinnesstämning och stärka din såväl din prestationsförmåga som immunförsvar.


Låt mig skapa en inspirerande föreläsning som blandar en personlig resa av driv, ego prestationsångest, utmattningssyndrom och konkreta kunskapen och verktygen som förändrade allt!


Metoder med andning och kyla för stresshantering och bättre hälsa och prestation baserad på vetenskap


Personligen har jag varit intresserad av träning och näringslära hela mitt liv. Ändå blev jag själv golvad av hur lite jag visste om saker som hade så fundamentalt stor inverkan på ens stress, välmående och lycka. Så började min egen resa till att utbild mig till Wim Hof instruktör.


Lär er och inspireras av hur du kan förändra hela din fysiska och mentala förmåga med enkla medel. Många som lyssnat in till mina föredrag berättar spontant efteråt att de känner sig nästan provocerade av att man inte fått lära sig många av dessa grundläggande saker om vår kropp, andning stress och immunförsvar redan i grundskolan.

Wim  Hof Method

WEEKENDS

Level 2 Certifierade instruktören Coach Björn tar med dig på en tre dagars resa för en utökad Wim Hof Metod-träningsupplevelse. WHM Weekends är tänkta att vara en djupare utforskning av Wim Hof-metoden än vad som kan behandlas i en workshop.


Under loppet av den här helgen kommer alla aspekter av Wim Hof-metoden att täckas utförligt. Du kommer att lära dig om de fysiologiska mekanismer som spelar in och engagera dig i en mängd olika andnings- och kylterapiaktiviteter. Björn införlivar andra aktiviteter som fungerar i synergi med Wim Hof-metoden – såsom meditation, näring, fysisk prestationsförmåga, stresshantering, mental mindset för fokus etc. – baserat på coach Björns egna specialisering och expertområden.

Unna dig själv att under 3 dagar i en fantastisk miljö kunna lämna vardagen för en helg och lära dig eller fördjupa dig i verktygen som gör dig stark, lycklig och hälsosam. En djupdykning i den otroligt populära och vetenskapligt underbyggda Wim Hof metoden för bättre hälsa genom de tre pelarna andning, kyla och mindset.

Att genomföra en Wim Hof weekend ger dig mer än “bara” en unik upplevelse i rogivande långt från vardagens stress. Du fylls med ny kunskap och insikter både för att förbättra din hälsa, hantera stress och öka sin fysiska prestationsförmåga. Men också att dela en helt unik upplevelse tillsammans. En återkommande återkoppling jag får från mina Wim Hof evenemang är i stil med "nästan provocerande att man inte fått lära sig några av dessa grundläggande saker om andning redan i grundskolan". Denna respons får jag från såväl " kontorsarbetaren" som "ironman-atleten."


Träna mindfulness och koncentration, lär dig metoden som både kan reglera ditt autonoma nervsystem och immunförsvar, träna dina blodkärl samtidigt som man stärker kroppen, gör den mer motståndskraftig, minskar inflammation och utvecklar flexibilitet och smidighet både i sinne och kroppsligt. WHM Weekends passar såväl dig som är ny för metoden, som dig som redan praktiserar.


Helgen kommer att undervisas med begränsat antal deltagare. Detta innebär högkvalitativ undervisning och mycket personlig uppmärksamhet. Vår bas kommer att vara Mundekulla Retreat center och vi kommer även ta del av dess vackra omgivning och natur.

Oavsett om du vill förbättra din mentala eller fysiska prestationsförmåga, bli mästare på att bemästra stress, lindra symtom relaterade till en inflammatorisk sjukdom eller bara är nyfiken på vad Wim Hof-metoden handlar om. Du får reda på hur andning och kyla kortvarigt kan stressa din kropp för ett lugnande, välgörande, stärkande och och läkande,och lära dig hur sinnet kan kontrolleras och vilka möjligheter du har att faktiskt påverka din fysiska reaktion och förmåga på stress genom hur du väljer nyttja dina tankar och andning.

Vem vänder sig denna weekend till?

Denna workshop passar alla, men kräver en grundläggande hälsonivå. Av försiktighetsskäl avråder vi från deltagande under graviditet, eller om du har epilepsi. Personer med kardiovaskulära problem eller andra allvarliga hälsotillstånd bör alltid rådfråga en läkare innan Wim Hof-metoden påbörjas.Recensioner och omdömen

"Jag vill tacka för en makalöst fantastisk helg. Är så oerhört tacksam för att jag fick uppleva den. Du har en fantastisk förmåga att lära ut Wim Hof metoden, på ett entusiasmerande sätt. Dina kunskaper om vad som händer i kroppen gav ett väldigt trovärdigt intryck. Nu ska det bara omsättas i daglig rutin som var mitt mål från början. Jag har fått den bästa starten man kan få.
Så ännu en gång ett stort tack och kram till dig. 🙏

Tacksamma Tord Lund, Ängelholm"

"Jag ville bara spontant säga att Jakob och jag är så nöjda med helgen på Mundekulla . Ditt sätt som instruktör och person gjorde verkligen denna helg till en kanonupplevelse, många nya verktyg att jobba med. Tack
Jakob och Bobo, Vetlanda"

"Att under så lång tid få känna fullständig närvaro och kravlöshet var helt fantastiskt. Ditt upplägg med information och aktiviteter tillsammans med inramningen av Mundekullas unika miljö var bortom alla mina förväntningar.
Otroligt fin balans genomgående. Jag kände mig oerhört trygg i din guidning och ditt sätt att coacha. Du känns så självklar och grundad i din roll. Ett stort plus var också den fina dynamiken i gruppen. Jag tar med mig så mycket från helgen och har inte än hunnit smälta alla intryck. Med inspiration, nyfunna insikter och beslutsamhet tar jag Wim Hof metoden med mig in i vardagen.

Med värme/ Emelie, Växjö"

GRUPPKURSER MED
ÅTERKOMMANDE TRÄFFAR 5-10 veckor

Är du redan bekant med Wim Hof metoden?

Vill få stöd i att skapa en bestående rutin eller

Fördjupa dig i metoden och dela upplevelsen i grupp?

En gruppkurs är utformad för dem som uppskattar personlig coaching i Wim Hof metoden och återkommande låter dig träffa en WHM-instruktör en gång i veckan, i totalt 5 eller 10 veckor.


Utöva Wim Hof-metoden praktiskt i grupplektionerna återkommande med en mindre grupp och fördjupa även det du har lärt dig såväl från tidigare workshop och gruppassen genom hemmaträning under veckan. Ta med alla frågor eller problem som dyker upp under veckan till nästa session. På så sätt får du personlig feedback när du går, direkt från din instruktör.


Det här formatet är idealiskt för personer som gillar den direkta kontakten som erbjuds av en workshop, kombinerat med den konsekventa, upprepade övningen av en videokurs. Grupp- dynamiken är också bra för människor som har svårt att på egen hand få in det nödvändiga rutinskapandet.


Vid varje tillfälle ges möjlighet till andningsövning och kallbad, men även något nytt kunskapsmässigt och praktiskt utlovas vid varje träff, för att stegvis bygga upp kunskap, ges nya insikter och verktyg för bättre hälsa. Även små “hemuppgifter/läxa/utmaning” för kommande veckoträff delas ut för att stötta och skapa en återkommande rutin bland deltagarna.


Tidpunkt:Vid fem/ resp. tio tillfällen under en period av ca 4-8 veckor. Grundplanen är att ses 1 gång per vecka, förslagsvis förmiddagspass lördagar eller söndag, alternativt tidig morgon under vardag

Tidsåtgång:1-1.5h per tillfälle de första träffarna, och under 1h vid de efterföljande


Plats:Grundplanen är att vi håller till hemma hos Wim Hof instruktör Björn på adress Stensviksvägen 15, där en Wim Hof studio finns med kallbad.

ÄR DU REDO FÖR NÄSTA NIVÅ?

Wim Hof Method ADVANCED WORKSHOP

Är du redan bekant med metoden och vill  ta er kunspap och övningar ett steg till?

En advanced Workshop är för er som redan är bekanta metoden och vill ta upplevelsen och er kunspap ett steg till.  I denna utbildning hjälper vi dig att gå djupare in i Wim Hof-metoden. Vi kommer att arbeta mycket med de 3 pelare engagemanget, kyla och andning men på en djupare nivå. WHM Advanced workshops innehåller avancerade tekniker och får endast utbildas  av certifierade instruktörer på nivå 2, där instruktören utöver vidareutbildning också har dokumenterad erfarenhet och förmåga att undervisa  WHM metoden.


Du kommer bl.a. få lära dig Power Breathing-tekniken, en mycket kraftfullare andningsövning än vanlig WHM andning. Via Brunfett aktivering får du lära dig hur du bara genom andningsteknik och visualisering kan reglera och alstra värme för att värma upp dig efter nedkylning. Därutöver fördjupar vi oss i verktygen för att passera mentala trösklar eller hinder du trodde fanns för vad du kan åstadkomma rent fysiskt och mentalt. Du får också chansen att utmana dig själv, optimering av ditt eget andningsmönster, Träna händer och fötter separat och massa mer spännande.

Har du någonsin undrat vad du verkligen kan uppnå med din energi? Kan du skapa mer av det utan att förlita dig på fysisk rörelse?

Svaret är ja.

I universitetsstudier har man visat möjligheten till att öka cellaktiviteten med svindlande 300 % utan fysisk ansträngning. Nyckeln ligger i att inse att vi är mästare över vår egen energi. Genom att utnyttja kraften i vår andning och sinnets potentiellt överordnade kontroll över kroppen, kan vi effektivt hantera vår energi.

Resan till att bli medveten om din energi börjar med en enkel men djupgående handling: att andas och att sätta intentionen. Det handlar om att förstå potentialen inom dig, inse att du är mästaren över din egen energi.

Med WHM övningen Power breathing går vi in på en medveten väg för att förstärka vår energi genom andningsarbete på cellnivå, särskilt inom mitokondrierna, cellernas “kraftverk”. Wim Hofs power breathing , är en andningsövning utformad för att öka energi, fokus och fysisk uthållighet.

WHM Power Breathing Exercise är sannolikt även en öppning till det som vissa kallar "the spirit molecule,", DMT (dimetyltryptamin), en förening som producerar intensiva psykedeliska upplevelser. Anmärkningsvärt nog finns spårmängder av DMT i mänskligt blod och urin, vilket tyder på att det produceras i kroppen, även om dess exakta syfte ännu idag förblir ett mysterium. Medan källan och funktionen för endogen DMT fortfarande är okända, pekar vissa teorier på tallkottkörteln som kroppens DMT-fabrik.

Här är den fascinerande delen: med Power Breathing kan vi kanske utlösa en frisättning av DMT i våra hjärnor.Power Breathing-övningen är mer intensiv än WHM Basic Breathing-övningen, och effekterna är 'n mer påtaglig och djupgående. Var beredd på möjligheten att möta intensiva känslor och fysiska förnimmelser, vågor av elektricitet och upplevd energi som sköljer över din kropp. Det är som om du löses upp i ett hav av exploderande energi.


Interoceptisk andning och kontakt kropp/tanke

Ett huvudkoncept i mer avancerad tillämpning av metoden är "Power of the Mind". Wim förkroppsligar kraften i sinnet, men det kan ofta framstå som en abstrakt idéVi går igenom och diskuterae dessa abstrakta föreställningar och görs mer påtagliga – där idéer och vetenskap beaktas i kombination med den praktiska tillämpningen därav. Vi vill lämna deltagarna med denna känsla av kraften i sinnet – en ny känsla av medvetenhet om deras medfödda kraft och själveffektivitet.
Ett viktigt steg i detta är att kunna lyssna på kroppen och öka den kroppsliga medvetenheten. Detta syftar på konceptet Interoception, t.ex. interoceptisk andning. Det är en förmåga som kan utvecklas och tränas. För detta finns specifika interoceptiva fokusövningar för att stärka kontakten mellan sinne och kropp, vilket gör att vi kan ställa in kroppens visdom.Omfamna denna upplevelse; det är din resa till att känna dig jordad men ändå elektrifierad, till att vara hög på din egen energiförsörjning som trotsar beskrivningen.

Av denna anledning är Power Breathing-metoden reserverad för erfarna utövare som har lärt sig att lyssna på sin kropp. Observera att Power Breathing-övningen inte är en del av en Fundamentals-workshop.

HHR,Hjärt- & Hjärnräddning för medarbetare

HHR kan ses som motsvarigheten till HLR, men för det mentala. Coach Björn är utbildad instruktör i HHR från Your Minds.

Alla kan lära sig att sätta på det mentala plåstret.


Coach Björn är utbildad HHR-instruktör och ger utbildningen  i fysisk form, vanligtvis på er arbetsplats och är ca 3h och innehåller följande steg:

 1. Vad är psykisk hälsa, vad är psykisk ohälsa?

 2. HHR-guiden; våga se, våga fråga, våga lyssna, våga stödja

 3. När kollegan kommer tillbaka

Materialet vi använder inom HHR är evidensbaserat framtaget av YourMinds, helt i linje med AFS, Arbetsmiljöverkets Föreskrifter. Metoden HHR är baserad på en befintlig metod som heter MHFA och ges från Karolinska Institutet. MHFA står för Mental Health First Aid och är ett program framtaget i Australien för att motverka psykisk ohälsa på arbetsplatser.Man vet idag att utbildningar inom Första hjälpen till psykisk hälsa kan rädda liv. Förutom det kommer ni som går denna utbildning att kunna bidra till en bättre arbetsmiljö, och kan stötta varandra på jobbet och runt om i samhället.